New Spektrum dx4s on flux killed servo....

This forum is dedicated to discussion regarding the HPI Savage Flux HP Brushless Electric Vehicle.

Moderator: Moderators

Post Reply
wfogixxer
Savage Newbie
Savage Newbie
Posts: 4
Joined: Thu Dec 03, 2015 12:00 am

New Spektrum dx4s on flux killed servo....

Post by wfogixxer » Thu Dec 03, 2015 12:30 am

New to the Savage and the forum. looking for a little help

Just bought a dx4s and SRS4210 receiver for my Savage flux hp and now after binding my servo is fried. What will cause this and how can I stop it from happening again?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

wfogixxer
Savage Newbie
Savage Newbie
Posts: 4
Joined: Thu Dec 03, 2015 12:00 am

Post by wfogixxer » Thu Dec 03, 2015 1:43 am

Throttle works but the servo fried immediately after the bind process. Everything worked perfectly fine with the old radio and receiver

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

User avatar
Caretaker
Savage Superstar
Savage Superstar
Posts: 469
Joined: Sun May 15, 2005 11:00 pm
Location: Almere, The Netherlands
Contact:

Post by Caretaker » Thu Dec 03, 2015 5:39 am

Fried directly after binding or right after testing if it worked?

Only thing i can think of is that you tested it and the end points weren't set correctly and that fried the servo.
\m/ (-_-) \m/

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

User avatar
idk2
Savage Newbie
Savage Newbie
Posts: 18
Joined: Sat Aug 01, 2015 11:00 pm
Location: Russia, Moscow

Post by idk2 » Thu Dec 03, 2015 9:56 am

What servo you use?
SRS4210 FOR USE WITH DIGITAL SERVOS ONLY
http://www.horizonhobby.com/srs4210-dsm ... spmsrs4210

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

wfogixxer
Savage Newbie
Savage Newbie
Posts: 4
Joined: Thu Dec 03, 2015 12:00 am

Post by wfogixxer » Thu Dec 03, 2015 10:44 am

Hmm that might be an idea. I just used the stock servo that came with the truck.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

wfogixxer
Savage Newbie
Savage Newbie
Posts: 4
Joined: Thu Dec 03, 2015 12:00 am

Post by wfogixxer » Thu Dec 03, 2015 8:59 pm

[quote="idk2";p="887727"]What servo you use?
SRS4210 FOR USE WITH DIGITAL SERVOS ONLY
http://www.horizonhobby.com/srs4210-dsm ... spmsrs4210[/quote]


Looks like thats what it was. The avc is doing multiple adjustments per second and it will burn out an analog servo quickly. Thxs for the info, sucks I mised that and fried a perfectly good servo.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests